Followers

kenangan yang terindah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hatiku....

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, 30 March 2010

Good Luck Fariza & Yana dot....

Mkn dok kat bwh je..lgpun bersih..ala2 kat kg gitu..
Selamat tinggal yana & fariza..
yana yang pakai tudung hitam tu..yg paling ceria tinggalkan navi & map tu..hehe
fariza yg pakai baju putih tu.. 
 org tgh sibuk nak setting camera, depa ber2 yg kat blkg tu sempat bpossing..
ala2 awan dania gitu.. 
ade gak tselit gmbr hsbnd..ayu plak tgh tunggu turn ambik mknan..
yg 2 org bos tu..suka je aku snap gmbr diorg..padahal masa tu depa tgh rancak bbual..hehe
 WWF ngan ayu dr kiri..yana tgh
dah tentu2 yana yg menang..
2 dara, 2 mak dara..hahaha..
bselang seli gitu..

p/s : Bila la plak giliran yang lain...??Selamat Maju Jaya..Fariza & Yana..
Pasni aku akan rindukan  u all..
  • untuk fariza..xde la tmpt utk aku bbual ttg anak2 kami yg sama2 semakin membesar ni..
  • untuk yana..xde la panggilan doootttt pasni kat dlm navi & map ni kan..

Wekend yg lepas

Stemboat kembali lg..
 Ajim bersiar2 dpn umah je..
Gi jenjalan di Melaka..sambil jenguk adik bongsu ku, Ain..suka betul ajim kalo bab2 bjalan ni..
"pasni kita pau mak usu yeh ajim.."
 Ingat nak naik beca ptg tu..murah je..sekeliling bandar melaka tu cuma RM10 je..
tp d sebabkan ajim x berapa nak sihat, tpksa la abaikan je..
xpe..lain kali leh pegi lg..lgpun byk "hotel" kat sane..
umah kakak ngan abg  aku pun ade kat sane jugak..
ajim tu xsihat, tp aktif betul dia..mcm x demam je..
 Ajim x nak pegi tmpt lain..nak tgk air pancut je..
ajim nak mandi kat situ ke?

p/s : pasni, aku mesti rindukan adikku ain..sbb tu aku habiskan masa bercuti tdo umah dia..
almaklum la..lepas dia kawin nnti, dia duduk sarawak..ikut suami dia kerja kat sana..sedih maa..
sbb dia adalah yg paling rajin & sekepala ngan aku..lagi2 ngan my hubby..

Monday, 29 March 2010

Hepi besday sayang..

Assalammualaikum..

Sebelum tu aku nak wish hepi belated besday untuk suami tersayang pada 27 March 2010, Saturday yg lepas..
Mesti korang tertanya2 nape "belated" kan..pada masa tu kami semua ke Melaka lepak di rumah adik bongsuku, Ain..Baby aku plak demam yg agak panas badannye..ntah nape tba2 aku boleh x hiraukan ttg ape yg terjadi d sekeliling ku..
Kul 6pm baru aku teringat pd hari tu adalah 27hb..masa tu kami tgh jalan2 ke pantai klebang yg telah d tambak tu..Fuh..bengangnye aku...aku terlupa date besday hsbnd ku sndri..1st time in my life beb..
Mmg aku dah teringat masa 26hb tu..tp terlupa nak wish je..Mbe sbb aku pk kan psl ajim yg demam tu..
Almaklumla..naluri seorg ibu, isteri ni byk tanggungjawabnye..kena pk mcm2..
Tp bkn aku sengaja..tidak sesekali pun aku abaikan..cume tlupa je..tp nak masuk 28hb baru teringat..kalo aku jadi hsbnd, mau x merajuk..tp hsbnd aku cool je..tp dlm hati mane kita tau kan..hati seorg suami..
Ina minta maaf ye abg..(smpi skrg aku rasa bersalah x sudah2..) 

p/s : Next time aku kena buat reminder lah..hati suami ni kena jaga beb..karang kalo merajuk..payah..cube kita pk kalo bnda tu terjadi kat kita..mau x sedih..

Thursday, 25 March 2010

Shopping at Mid Valley - 21/03/2010

hehe..ajim sibuk nak jalan sorg2..nasib baik area tu x ramai org..
 hee..ajim buat ape tu...buat keje x senonoh yeh..
"idung ajim gatal la ibu..bkn korek idung.."
mkn jap kat cafe ape yeh..x ingat..tp bhadapan ngan ROMP butik..
fuh..yg ni sedap ni..di penuhi ngan manggo fruit + ice blanded..
 mushroom soup ngan roti bakar..menu utk ajim..
 habis tudung ibu senget-benget..ajim kerjakan..
xpe..anak punyer psl, apa2 pun boleh..
"dah x terurus rupa ibu.."hehee..

Lunch at Fend Ikan Bakar, Kelana Jaya - 19/03/2010

hehe..ni lah yg aku order..
ikan pari bakar + sayur taugeh goreng + sambal belacan + air asam
= RM8.50 termasuk air sirap bandung blanded..murah kan..
 yg ni faziedayu yg order..nmpk mcm sedap..tp mcm biasa je rasanye..
x lawan kat sek2 shah alam..
siap ade coklat cair lg kat atas tu..hehehe..i'm sori..
yg dok tgh2 tu la yg bagi cdgn nak mkn kat sini..
yg mane 1??ala..yg mulut ternganga nmpk gg putih bersih bseri tu..
"bcahaya!" huhu..
antara barisan kengkawan yg tlibat sama..
untuk k.fa ngan yana, selamat maju jaya.
depa ber2 tu nak blah 31hb ni..
yg lain stay mcm biasa..aduh!sakit la kepala aku tteling2 ni..
xpe..demi siti aminah, ku rela teling untuk seketika..

p/s : Selamat Maju Jaya khas untuk K.Fa & Yana dot..aku akan rindukan u all..xde la kwn yg leh cite psl "baby"..& x de lah pasni aku nak sebut "yana dot"..huahuahuahua...sedih maaa..semua mber lama..

Saturday, 13 March 2010

Jogging at Taman Bukit Jalil

Ni la bbrpa tmpt yg menarik sepanjang aku berjogging kami bertiga anak beranak..
di taman bukit jalil bdekatan ngan umah aku..seberang jalan tu plak bukit jalil golf..
tmpt yg sungguh menarik, nyaman..
sekitar kul 8am aku smpi..kul 10 balik..malas lelama kat situ..panas..
sian lak kat ajim..singgah kedai mamak dkt ngan umah aku..lepak pekena roti telur..sedap..
Dari jauh ajim dah nmpk kuda kegemaran dia..suka sgt naik kuda..
penat..ibu baru teringat nak kasi ajim minum air..sori yeh ajim..
hehehe..ni ibu & ayah hadiahkan ajim basikal..
sbb ajim pandai nyanyi..hehehe..

Friday, 12 March 2010

Pot Luck




kopok lekor, ikan goreng, sayur taugeh goreng ngan ikan masin & sambal belacan ni faziedayu yg bawak..tq ayu..(x sia2 ajak ayu)
nasi putih ni roshayu yg bawak .tq kak ayu (nasi je?bila la nak rasa k.ayu masak..)

sotong goreng tepung..zuridah part..tq kak ida..(sama ngan turn ari tu..sotong memanjang..)

telur dadar 5 biji..farahwati plak..tq fara..(dulu bwk sayur kobis ttinggal kat moto hsbnd..telur pun ok ape..)

hahaha..ni part aku lak..kali ni aku beli je..x sempat nak masak..gulai daging bakar..sedap la jugak..
ade kuah2 sikit..x aci je kan..yg penting aku bwk something..
dulu aku bwk nasi je.. 

fuh..nasib baik ade nurliyana..kordial..sedap.hilang dahaga..(sama mcm dulu)..tq yana..

sagu gula melaka..dessert dr nurfariza...myengat beb..tq k.fa..(dulu bwk twlur lemak cili padi)

byknye k.ida mkn lauk..lapo yeh..sian dia..

aku mkn biasa2 je..sbb td dah bedal sotong goreng tepung k.ida..sedap seh..
p/s : lain kali leh buat lg..tp pasni yana ngan k.fa akan meninggalkan navi & map..kira ni saat2 akhir pot luck la ngan diaorg..tp pjuangan pot luck mesti di teruskan..hidup k.ida..