Followers

kenangan yang terindah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hatiku....

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, 19 November 2009

Opis baru

Assalammualaikum..

Fuh..letih la ..start masuk opis (isnin - 16/11/2009) baru ni smpi ari ni (jumaat - 20/11/2009), baru la 
rasa tenang sikit..maklum la surver baru up..internet  pun baru leh online..keje pun dah start..tp sakit hati la sbb ym & msn x leh nak guna..ni mesti kes jelatang ni..utk bdk2 lelaki terutama sekali surveyor masih btungkus lumus mgemas brg2 kat opis lama..untuk ground floor & 2nd floor still in proggress dlm opis baru ni..mcm mane pun, aku bsyukur ke atas semua nikmat yg  dberikan oleh Allah SWT..Syukur Alhamdulillah..

Thursday, 12 November 2009

Terjumpe gambar???

Hahaha..aku cari punyer cari terjumpe la gambar masa muda2 dulu..
time ni kat sepang..seingat aku 01/10/2005 kot gambar ni..
aku ikut hubby ade race masa tu..
hehe..kelakar tgk hubby pakai helmet..baru nak start race..
ni gmbr ngan kwn hubby..hazim..eh..sama plak namanye ngan baby aku..
ni kira besprend hsbnd la..kira org yg beri pendorong untuk terus racing..
oops..terus racing??tidak......!!!!!!!!!!!!!!



 

 
Ha..ni la wajah kami yg sebenar..masa muda dulu la..
skrg dah lain sikit..hsbnd masa tu botakkan kepala..
kira nmpk otai la sikit..muka nmpk garang..
aku lak, sama je mcm skrg ni..cuma dulu kurus sikit..
sikit je yeh..x byk pun..
no 13 kat keta tu menjadi tuah..no tu juge kami pilih sempena 
majlis pertunangan kami masa tu..hahaha..
hsbnd race dpt no .4 dr  25 biji keta yang bertanding..(kancil, kelisa, kenari)
masa tu x pakai turbo lg..

Breakfast this morning..


 
Hehe..pagi ni my hubby yg buat breakfast..mmg selalupun dia yg buat..
tp sejak2 ni je breakfast kat luar..maklum la..x sempat.. 
aku tinggal ngap je..bwk mkn kat opis..kira ari ni hubby rajin la..
bahan pun ade..sedap sehingga menjilat taperware..kui kui kui..
Tq sayang..hehehe..

Jenguk sejenak..


 
Ajim nak ke sekolah ni..ade tuisyen..hehe..



 

 
Ni kat ILIM Bangi..mother in law ade kursus kat sane..
Kami dtg jenguk sekejap..Aku gi mydin subang dulu, baru dtg ILIM..
Gmbr yg kiri sekali tu kakak ipar (sulung) husband, pastu abg sulung, pastu sepupu ajim (anak depa)..
sebaya tau..beza seminggu je..kira sepupu ajim ni kua dunia dulu la..pastu baru ajim..
pastu mother in law aku..hehehe..pastu baru aku ngan ajim..
husband?? tgh tangkap gmbr la..hehehe

Sunday, 8 November 2009

umah umi hazim..

Assalammualaikum
fuh..ngantuknye..mlm td gi umah ibu angkat ajim kat sg long kajang..kat apartment sri cempaka..
ajim gelarkan ibu angkat ajim tu "umi"..
smpi je umah depa dlm kul 6 ptg..mcm tu la..
terus thidang faveret kami kat atas meje..ade mee sup..soto ayam..
igtkan lepas solat maghrib nak balik. tp umi ajim tahan kami suh mkn nasi plak..
kak zaina pun ade gak..bersama family dia gak..depa dtg lepas maghrib..aku kenal depa semua masa ajim masuk wad ari tu kat hsptl sedang..x sangka la plak jadi akrab mcm tu..
baby kak ira (umi) yg bongsu anisah tu demam..kesian sgt..
mlm tu menu mkn mlm lain plak..ekspress tul la k.ira ni masak..menunye...
-ayam masak merah..
-sayur bayam goreng
-daging masak kicap..
fuh..mmg sedap..nasib baik perut dah kenyang..kalo x lama aku menambah..
kira ni la fist pjumpaan kami..nest time umah aku plak..hehe.
tunggu..
tp frust..lupa nak ambik gambar..next time la plak yeh..

Tuesday, 3 November 2009

makan steamboat lg..

Hehehe..mggu lepas buat steamboat lg kat umah..
kira dah 3 kali buat la jugak..leh makan 3-4 kali bersama suami..
ajim tgk je la..mane leh mkn..tomyam tu pedas..
masa tu kami berdua sakit tekak..tp teringin punyer pasal, mkn gak tu..
tp buat tomyam x pedas sgt la..sbb sos dah pedas..
guna sos chili thai..sedap giler..
kalo nak sedap lg..mkn ngan nasi sekali..fuh..myengat beb..


 
hehe..guna rice cooker je la..
nnti ade rezeki baru beli bekas tu..
tp ok la jugak guna bekas ni..tp kena tggu smpi mdidih la..
kasi tutup itu penutup periuk..hehehe..ni tgh mendidih ni..
opocot..panas..


hehehe..kali ni beli kepah..kerang..udang x de kali ni..
sbb mls nak kopek kulit..hehehe..



ha...ni yg paling aku suka mkn..
byk tul..smpi esok pun leh mkn lg..
modal semua buat steamboat ni dlm rm60++ la..
tp mmg puas hati buat sendiri.leh mkn byk2..lama2 duduk..
pastu terjamin kebersihannye..
suami pun suka..skrg ni kami kalo teringin, buat je sndri..



hahaha..x lupa ngan vegetables..kangkung..cendawan..tomato ngan kacang bendi kali ni x masuk forum..
ari tu ade la..pastu beli sotong yg keras sikit tu..rasanye lg ummph..
ari tu beli yg jenis lembik tu..kureng sikit rasanye..
ketam?x yah la..beli ari tu je..pastu mcm malas je nak kopek2 ni..
nak terus ngap je..senang..



eh..tselit gmbr depa berdua plak..masa ni kat hsptl serdang..
ajim demam ari tu..


Gi playground sebelah rumah je...

hehehe..ajim pakai kasut yg ayah ajim beli online..
ajim dah muat pakai dah..suka sgt tgk dia pakai kasut ni..

 

ajim paling suka naik buai ni la..dulu pegi x reti jalan lg..
skrg dah jalan laju..kengkawan dia pun ramai dok taman tu.. 



ajim naik jongkang-jongkit..eksyen tu x kasi pegang dia..

 
hehehe..ajim tkejut dgr bunyi guruh..dah nak hujan masa ni..
ape lg..kena balik cepat la..kesian ajim x puas lg naik buai..