Followers

kenangan yang terindah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hatiku....

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, 31 May 2010

1st Day

Syukur Alhamdullilah..
Ari ni Nabil Hazim 1st day ke Taska IQaseh, Puncak Jalil..walaupun taska ni aku dah daftar awal bln 4 ari tu, baru hari ni ajim melangkah masuk ke taska barunye tu..
Walau mcm mane pun, aku teruja sbb teacher Ita memberitahu (SMS) yg ajim ni manja, suka mkn..aku bersyukur kepada Allah SWT..Semoga ajim dapat menyesuaikan diri yeh..InsyaAllah..Amin..
Gambar di atas tu hsbnd aku yg ambik mlm td sbb nak kasi pada teacher ita sebagai keperluan semasa di Taska tu nnti..

P/S : harap2 balik ptg nnti ajim selamat yeh..ibu sayang ajim..

Wednesday, 12 May 2010

Motorcycle

DULU

 YAMAHA NOUVO
(  APRIL 2005 - APRIL 2010 )

Fuhh..lama gak la kami pakai moto ni..kira dr bujang smpi la bln 4 ari tu..
tetapi apakan daya..hsbnd nak gak MERASA moto yg lain plak katanye..
byk kenangan ngan moto ni..kenangan masa bcinta..susah senang kami bersama..
suka duka..tp moto ni x penah buat hal..x penah rosak sikit pun..tp bila naik bukit je, semput sikit..
tu yg tpksa tukar..almaklum la..skuter ni lain mcm sikit..aku ngan hsbnd pun makin berat.makin gemuk..
  
 YAMAHA LC 135
( APRIL 2010 - 7 MAY 2010 )

LC oh LC..terpaksa ku pertaruhkan jua..lc ni tpksa kasi adik guna..
bkn x syok naik moto LC ni..mmg laju tahap gaban..tp melayang-layang bagai nak terbang..
paling takut sekali bila bwk laju je, potong lori bas je, rasa dah mcm x centre..time ujan pun sama gak..
aku ngan hsbnd pun tpk
(patut la laju semcm..rupanye2 moto ni ringan sgt)
Nouvo still ok..berat sikit..sekurang2nye kurang sikit risiko nak tgolek..



SEKARANG 

cube teka, meter motor apakah ini??
tayar motor apakah ini??  
tukar tayar blkg..saiz ape aku x hingat..
semua tu hsbnd yg setlekan.
aku tgk je..
tukang ambik gmbr yg profesional..hahaha..
 tukar tayar dpn lak..saiz pun aku x tau..
hsbnd nyer psl.. 
taraaa..leh teka x moto apakah ini??
YAMAHA FZ150I 

yeahh..tepat tekaan anda..ni lah YAHAMA FZ150I yg kami idam2kan selama ni..
kalo d ikutkan kami nak motor KAWASAKI ER-6f  yg terbaru tu..
tp x mampu la..mahal banget..hanya ni lah yang mampu d miliki..
gmbr ni aku ambik smlm ptg..motor baru smpi kedai..mmg bau kedai lg la..
tp hsbnd terus tukar tayar besar sikit..+ duit lg..aduh saleha la jwbnye..
xpe..janji puas hati..
Syukur Alhamdullilah..
 

 

Handset

DULU

NOKIA 7610

 lama gak aku guna hset ni..
mbe dlm 4 tahun kot..masa tu bujang lg..
smpi la dah ade anak nak masuk 2 thn ni..
aku mmg suka hset ni..besar..tahan lasak..d baling pun still leh guna
TETAPI..setelah nabil hazim anakku tu masukkan
hset aku ni ke dlm air milo HSBND AKU..ku terima jua takdirNYA..

NOKIA 1100

dan AKHIRNYE..aku pakai hset
SEMENTARA sprti gmbr di atas..tp aku rileks je..
buat ape nak malu..janji aku leh kol & sms..tp xde la video ngan kamera..

SELANG BEBERAPA HARI SELEPAS ITU...


SEKARANG 

SAMSUNG F480

taraaa....ni la hadiah dr hsbnd aku yg tcinta..
syukur alhamdullilah..
agaknye hsbnd aku kesian tgk aku kot..
dok pakai hst yg dah xde org nak pakai..
semua rezeki ni dtgnye dr Allah SWT..
kita sbg hambaNYA hanya berdoa & mengucap Syukur Alhamdullilah..
AMIN YA RABBAL ALLAMIN.. 
 

Kasut persandingan_02/05/2010

Salam semua..
Hari buruh ari tu adik bongsu aku dtg umah.almaklum la..dah nak kawin la kata kan..
sambil tu ambik kad kawin yg d tempah khas di KL ni..dlm masa yg sama lak, aku ajak la jenjalan adikku ini..
nak beli kasut untuk bersanding lak..adik aku ni cerewet sikit orgnye..dah ade, nak lg..kira jenis x puas hati je ape yg ade..hehehe...tgumpat lak..sori yeh sis..weken tu gak aku ajak dia ke sunway piramid, ioi mall, jaya jusco equine park..kira SUNWAY PIRAMID ni lah tmpt terakhir kami pegi & dia jumpa gak kasut idaman dia tu..aku pun rabun gak mlm tu..tnmpk butik CARLO RINO, cpt je masuk..sbb dah nak tutup dah..syukur alhamdullilah..jumpa gak akhirnye..aduhai adik bongsu ku ini..nasib baik la adik.

 sempat lg nak bposing tu..
wahai baby ku nabil hazim..
ayah tlg ambik gmbr yeh..
nak possing maut pun dah x leh..almaklum je la kan..
yg berdiri tu la adik bongsu ku..
sama x muka mcm aku?
dia mata bulat..aku ni ala2 komunis sikit..hehehe..
cantik gak cermin ni kan..
boleh la letak kat umah lepas ni..
nak balik dah..babai..

Wednesday, 5 May 2010

Selamat Hari Ibu..


Dapat award lg..tq 
http://ainazliena.blogspot.com/ 
  
Doa utk kalianss..
Ya Allah, Wanita yg mgambil award ini..
Seorang ibu yang cantik, kuat & sabar..
Kau tingkatkanlah kehidupannya..
Kau rahmatilah setiap langkahnya..
Kau bersihkanlah hatinya..
Kau kuatkanlah Imannya..
Dan
Kau peliharakanlah dia dari fitnah..
Amin..
P/S: Untuk semua yang menjenguk blog ini..

Friendship Award..


Comel award ni..
From  
http://ainazliena.blogspot.com/
yg kasi..
TQ so much..

lensaMama Cutest Baby in Red Contest

Hai kengkawan semua..ader pengumuman nie... lensaMama ader wat contest,simpel jerk, so sesapa nak join, klik jerk banner kat bwh nie yerk, contest adalah secara bulanan, so tiap2 bulan korang leh joint..


 

Hadiah jugak disponsor oleh:-
dan

So, gambar yang di pertaruhkan adalah :
Nama : Nabil Hazim
Tarikh Lahir :  07 Julai 2008

So, kengkawan semua leh la join contest ni yeh..
"Selamat Mencuba.."