Followers

kenangan yang terindah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hatiku....

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, 12 May 2010

Motorcycle

DULU

 YAMAHA NOUVO
(  APRIL 2005 - APRIL 2010 )

Fuhh..lama gak la kami pakai moto ni..kira dr bujang smpi la bln 4 ari tu..
tetapi apakan daya..hsbnd nak gak MERASA moto yg lain plak katanye..
byk kenangan ngan moto ni..kenangan masa bcinta..susah senang kami bersama..
suka duka..tp moto ni x penah buat hal..x penah rosak sikit pun..tp bila naik bukit je, semput sikit..
tu yg tpksa tukar..almaklum la..skuter ni lain mcm sikit..aku ngan hsbnd pun makin berat.makin gemuk..
  
 YAMAHA LC 135
( APRIL 2010 - 7 MAY 2010 )

LC oh LC..terpaksa ku pertaruhkan jua..lc ni tpksa kasi adik guna..
bkn x syok naik moto LC ni..mmg laju tahap gaban..tp melayang-layang bagai nak terbang..
paling takut sekali bila bwk laju je, potong lori bas je, rasa dah mcm x centre..time ujan pun sama gak..
aku ngan hsbnd pun tpk
(patut la laju semcm..rupanye2 moto ni ringan sgt)
Nouvo still ok..berat sikit..sekurang2nye kurang sikit risiko nak tgolek..



SEKARANG 

cube teka, meter motor apakah ini??
tayar motor apakah ini??  
tukar tayar blkg..saiz ape aku x hingat..
semua tu hsbnd yg setlekan.
aku tgk je..
tukang ambik gmbr yg profesional..hahaha..
 tukar tayar dpn lak..saiz pun aku x tau..
hsbnd nyer psl.. 
taraaa..leh teka x moto apakah ini??
YAMAHA FZ150I 

yeahh..tepat tekaan anda..ni lah YAHAMA FZ150I yg kami idam2kan selama ni..
kalo d ikutkan kami nak motor KAWASAKI ER-6f  yg terbaru tu..
tp x mampu la..mahal banget..hanya ni lah yang mampu d miliki..
gmbr ni aku ambik smlm ptg..motor baru smpi kedai..mmg bau kedai lg la..
tp hsbnd terus tukar tayar besar sikit..+ duit lg..aduh saleha la jwbnye..
xpe..janji puas hati..
Syukur Alhamdullilah..
 

 

6 comments:

  1. salam,

    FZ tu cantik.. yg kureng tu cuma handle bar dia ketinggalan zaman macam handle RX-S 125 model 30 tahun dulu.. Kalau boleh ditukar pi adjustable clip handle macam moto besar tu barulah canggeh.. Wa org politik pun mat moto gak.. hehehe.....

    ReplyDelete
  2. hahaha..tq atas komen en.apai ngelai..sbnrnye moto ni baru je kua ari rabu baru ni..xsempat lg nak modified..just beli keperluan yg lebih pntg dulu..sprti glove dsbg..lgpun mmg syg nak tukar yg ori dulu..tggu lah smpi sbln 2 ke..hehehe..

    ReplyDelete
  3. hi sis!! thanks coz sudi singgah & dropped your comment @ my blog... salam perkenalan! :D

    ReplyDelete
  4. Fuyooo....beli motor baru tu....caayeee laahh sis...banyooookkk pitih demo...yo laa...gaji kembooo... ;)

    ALHAMDULILLAH....AKHIRnya...
    leh monggek ke sis tu?????hati2...ajim..ajim...kang must cam ayah die laaa...silap hb kejap je tu..ade je yg nk modified er... ;)

    NEXT....lappy sudaah....hp sudah...motor sudahh..rumah COMING SOON...ape lg....keta la plak.... ;)sedaaakkk orghe....murah rezki...nmpak gayenye..still SETIA ngn NMSB la ni ;)

    ReplyDelete
  5. to ayu :
    rezeki anak2 & rumahtangga..sbb tu kena bjimat cermat..bpada2 bila bbelanja..dah nama pun suami isteri..kenalah faham memahami..

    keje pun dah lama..hidup harus d teruskan..kena ade target hidup..

    ttg keje setia di NMSB, biarla la Allah SWT yg tentukan..selagi rezeki tu ade di sini, ku teruskan jua..sememangnye mmg seronok bekerja di sini..walaupun...???tetapi ttp berusaha mencari yg terbaik utk anak2 & keluarga..

    rezeki tu ade di mana2 ayu..setia x setia, hidup mesti d teruskan..

    ReplyDelete
  6. almahdullilah..rezeki anak2

    ReplyDelete