Followers

kenangan yang terindah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hatiku....

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, 30 April 2010

Funniest Baby Face Contest (BFFC)



 Contest kali ini dianjurkan leh Cetot Outlet bersama penganjur hadiah SmoochOnline
Tarikh tutup: 7 May 2010
Nak tau lanjut sila la lihat di  http://www.cetot.com 


wahai anakku...


Baby's Nama : Nabil Hazim Bin Mohd Khairil Anuar
Mom's Name : Yusalina Yusob
Baby's Age : 1 Tahun 9 Bulan
Birth Date : 07/07/2008

Thursday, 22 April 2010

Genting Highlands 17/04/2010

Ajim bersama-sama ngan anak mami (ex-teacher) kat taska mutiara kasih dulu..masa ni baru smpi genting..hujan la..x syok..pegi pun tak di rancang..
ngan angah anak mami.. masa ni aku rasa dah kul 1pagi kot..
mata pun dah bling2..
pakai pun selebet je..dah kata nak gi mkn2 je..rupanye22..
nun jauh di sana..xpe la..nama pun dah mlm..
p/s : sori la..gmbr pun blur2 je..

Friday, 16 April 2010

Pot Luck 16/04/2010

Desert :
  • koktail buah - Puan Jamilah
  • kek span + jelly - K.Su
 
Lauk Pauk 
  • Sotong goreng kacang + sambal belacan - Aku
  • Kerabu mangga - Faziedayu
  • Sambal udang (bekas kecik) - CT Aminah

 Lauk Pauk : 
  • Sambal udang (Bekas besar) - Puan Jamilah
  • Sayur petola - Faziedayu

 Lauk Pauk
  • Telur goreng special - Roshayu (k.ayu)
  • Paprik campur - CT Aminah
  • Nasi putih - K.ida
  • Air jus - CT Aminah 
K.Ida, K.su & Puan Jamilah 
Sebelum mkn, ambik gmbr dulu..
sbb masa ni tgh cun lg semuanye..
lepas mkn comot2 lak..hehehe..
Farah, CT Aminah, & K.ida lg..bosyan je..
Farah yg demam pun tba2 jd nak join lak..sbb x best la plak
kalo x cukup forum..
Faziedayu, me & k.ayu (Roshayu)..
hehe..sape paling kurus kat gmbr ni?
hehehe..semua kontrol perut je tu..
Hehehe..comel2 x 2 org mak dara ni..?hehehe
semua dah setle mkn..
tinggal untuk desert time je..
pastu gosip sikit2..
tp tlebih sudah..nasi baik puan jamilah x mrh..
sesekali x pe..lgpun tlebih 10 minit je..hehe
Syukur Alhamdullilah..walaupun x ramai yg join..tp semuanye sporting..
makanan yg sedap2..dpt d nikmati bsama..farah yg demam
pening2 lalat pun terus baik dr demam..
pulak tu semuanye 1 kepala giler2..tu yg best..
mana yg x leh nak masuk line, sori yeh..
harap maaf.. 



Tuesday, 13 April 2010

Berhenti sekolah lagi??

Assalammualaikum..

Semalam adalah last day ajim kat Taska Mutiara Kasih, Puncak Jalil..Pagi ni aku just dtg ke nursery tu balik ambik semua brg2 keperluan ajim yang tertinggal di sana..Dalam masa yg sama, aku ngan hsbnd bjumpa dgn teacher ajim untuk pengurusan ajim last di sana..

Ajim berhenti bkn sbb x suka tmpt tu @ d berhentikan? Tapi d sbb kan taska tu akan d tutup pada hujung bln ni dan akan d gantikan dengan tadika..Tadika yg ade skrg ni tidak mencukupi untuk menampung yg ade..Selain tu juga, teacher tu ckp lg, ada mslh ttg pengambilan lesen yg agak rumit..tu menyebabkan mereka membuat kptsn tsebut.

Adui..dulu ajim dok Taska D' Era, Puncak Jalil..from umur dia 7 bulan hingga umur ajim 1 thn 7 bulan..kira setahun jugak la dok sane..Tapi keadaan yg x memuaskan hati..dengan jumlah yg tlalu ramai..tetapi pengasuh 2-3 org je..tmasuk jaga baby 0-1 thn..tu pun skjp je 3 org..pastu 2 org je yg kekal..contohnye yg x best kat situ : -
  • Byk brg2 keperluan ajim hilang (baju, minyak yuyi, krim punggung)
  • Semua keperluan mandian ajim (losyen, bedak, minyak baby oil, mandian) semua tu aku masukkan dlm 1 beg yg comel..habis hilang entah kemana..kantoi sbb aku tnya "xde ke bnda yg nak refil?" 
  • Badan ajim bengkak2 seolah kena gigit, cubit..begitu juga ngan kepala..
  • Punggung merah..mbe tukar pampers yg agak tlewat
  • Bila ajim balik umah, suara jadi serak..seolah2 ajim menangis dlm masa yg agak lama (kalo d sbbkan ajim nyanyi lagu rock x pe gak)
  • Selsema & batuk, demam yg sentiasa tjadi pd ajim..lambat baik lak tu..
  •  Teacher dia akan ade bila time gaji je..time parents semua nak byr yuran bulanan.
  • Pengasuh yg agak peramah tp jumlah yg sedikit..tp xde pun nilai2 boleh mendidik anak kita..
  • Ajim comot bila aku dtg ambik dia setiap ptg..
  • Bila ajim balik je ptg tu, dia mesti ke dapur nak suh aku masak utk dia..seolah2 dia lapo sgt..sian sgt tgk dia..
  • tiada kuota dlm taska ni..kira cikgu tu main terima je sesiapa yg nak mhantar ke taska tsebut..ni pentingkan duit je ni.. 
Ha..tu lah semua contoh ku berikan..aku rasa bkn parents ajim je yg terasa begitu, tetapi sama ngan parents yg lain yg hantar d tempat yang sama..Tp bnda ni blaku selepas ajim setahun++..aku pun ambik kptsn utk pindahkan ajim ke taska mutiara kasih..

Bila di Taska Mutiara Kasih pada 04/03/2010, syukur alhamdulilah..semuanye ok..ajim pun mudah mesra ngan cikgu & pgasuh d sana..keadaan ajim pun ok..kurang demam, selsema batuk..mmg kurang ssgt..kira cth di atas tu semua tiada pd ajim..& kami tekejut bila cikgu tu memberitahu bahawa taska ajim yg lama tu penah ade kes..kes baby tsedak susu..anak ustazah..bayi 3 bulan..& maut..

So, start 14/04/2010..ajim ku tinggalkan bersama bekas cikgu ajim taska mutiara kasih.."mami" gelarannye..ajim panggil dia..semua lah panggil mcm tu..ajim mmg rapat ngan dia..syukur alhamdulillah..
Ajim akan tinggal bsamanye sehingga ari jumaat ni 16/04/2010..

Sabtu ni 17/04/2010 baru ajim daftar di taska baru http://taskaiaqseh.blogspot.com/ .Aku try search weken lepas..dah bosan2 kat umah..hsbnd pun x de gi konvoi moto ngan mber dia..Aku rasa taska ni yg terbaik dr ladang..hehe..ada facebook..ada blog..ok la tu..sbb cikgu taska tersebut emailkan semua proposal ttg taska ni..termasuk la :-
  • jadual menu harian untuk bayi 0-2tahun & 2-3thn..
  • jadual aktiviti harian untuk bayi 0-2tahun & 2-3thn..
  • ttg deposit, yuran dsb..
  • ttg masa penjagaan
  • ttg rekod kesihatan anak kita selama di taska tersebut 
  • ada kuota untuk bayi & kanak2 
  • ttg lesen taska tersebut 
wah..mmg cukup detail..aku pun x perlu tanya2..semua dah lengkap..yg paling aku bsyukur ialah taska ni d bawah JKM..dan aku dah deal ngan teachers Ita..mmg baik &n bbudi bahasa orgnye..nasib baik aku cpt kol dia..sbb hnya ade 1 lg tmpt kosong utk ajim..yg  4 tmpt kosong lg hnya utk yg berumur 3-4 thn..tggu je lah perkembangan ajim mggu depan d taska baru..Taska IQaseh, Puncak Jalil..

p/s : mudah2an lepas ni x de la pindah taska lg..bkn ape..deposit yg x tahan tu..tp kalo mahal tp elok x pe..janji d jaga ngan elok..perkembangan ajim tu penting..jgn nak jimat sgt..hehehe..

Wednesday, 7 April 2010

FACE EXPRESSIONS CONTEST

Nama Baby : Nabil Hazim
Umur : 1 tahun 9 bulan

Assalammualaikum & salam sejahtera..
Setiap hujung minggu, Nabil Hazim akan ber jogging ke
Taman Bukit Jalil bersama ayah & ibu..
Selepas siap ber jogging, barulah Nabil Hazim berkesempatan
menghabiskan masa di playground..
Dari jauh lagi Nabil Hazim akan berlari untuk mendapatkan
kuda kesayangannya itu..
walaupun letih, tetapi badan sentiasa berasa segar & sihat..
Syukur Alhamdullilah..Amin
.. 

Tarikh Tutup Penyertaan : 5/5/2010
Hadiah :
Utama - Barangan Bernilai RM30*
Kedua - Barangan Bernilai RM20*
Ketiga - Barangan Bernilai RM10*
Saguhati - Barangan Bernilai RM5 untuk 5 Orang*
*kos penghantaran ditanggung oleh pemenang
*hadiah ditaja oleh blog Mamanazashop/Nazrirevellshop


Syarat-Syarat Penyertaan :
(A) CATEGORY BLOGGER
1) Terbuka kepada baby/kanak-kanak berumur 5 tahun & kebawah
2) Join FOLLOWERS blog dibawah, letakkan blog dibawah dlm senarai BLOG LIST anda, copy BANNER blog dibawah & letak di sidebar blog anda
3) Copy sticky mode contest diatas & mestilah link ke blog ini
4) Buat entry mengenai contest ini
5) Upload pic terbaru aksi anak anda (1 gambar shj), letak nama/umur & ceritakan serba sedikit tentang gambar tersebut
6) Tinggalkan komen anda di COMMENTS beserta URL/Link/E-mail entry tersebut
(B) CATEGORY BUKAN BLOGGER
1) WAJIB menjadi ahli MAMANAZASHOP dgn yuran sebanyak RM2 (1 tahun)*
2) Hantar penyertaan melalui e-mail ke nurin_amyliana@yahoo.com
3) Ikut syarat category A (1,5,6)
*hanya jadi ahli utk join contest ini



Tuesday, 6 April 2010

MUKA GARANG SI KECIL

Nama Baby : Nabil Hazim Bin Mohd Khairil Anuar
Nama Manja : Ajim
Tarikh Lahir : 07 Julai 2008 @ 15:03pm
Nama Ibu : Yusalina Binti Md Yusob
Nama Ayah : Mohd Khairil Anuar Bin Ahmad
Email : qistinamy@yahoo.com.my

Ok..tuk join this contest senang je..korang ikut syarat2 di bawah..

# Jadi follower blog ni (terima kasih :P)

- http://mylittleone-danish.blogspot.com/2010/03/my-first-ever-contest-muka-garang-si.html


# Copy banner kat atas dan letakkan kat side bar blog memasing berserta link ke en3 ini
# Up load sekeping gambar anak yang umurnya antara 1bulan ke 3 tahun (muka kena serius or garang ye..)
# Sertakan sekali nama penuh dan manja anak, tarikh lahir, nama ibu bapa dan email untuk dihubungi
# Dah siap semuanya, tinggalkan komen kat entry ini berserta link sekali
# Contest ini bermula pada 22 Mac-22 April (sebulan)
# Sebagai confirmation, aku akan tinggalkan komen kat entry korang