Followers

kenangan yang terindah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hatiku....

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, 23 November 2010

GA GA GA Ulangtahun Perkahwinan


Salam sejantera semua..
follow and kenapa anda suke melawat Kelly's Life Blog
first of all, Happy Anniversary Kelly :)
semoga hubungan yg terjalin berkekalan hingga ke hujung nyawa..
&
semoga di rahmati hidup u all ok

Kenapa qistinamy suke melawat Kelly's Life Blog ?
 coz
blog yg simple tp ttp menarik..
boleh melihat koleksi2 hebat dr Kelly's Life Blog
entry2 yg menarik & mudah di baca...
easy to click here and there.
blog yg sentiasa di update..
byk buat GA & leh menang hadiah yg menarik..
kalo ade rezeki la...
most of your entry less word but more pictures.
"lets picture explain the story"

kan?

------------------------------------

duedate: 3jan2011
hadiah?
-
-
-
-
-



clcik SINI

Tuesday, 31 August 2010

3 tahun sudah..

Assalammualaikum..

Syukur Alhamdullilah..3 tahun dah usia perkahwinanan aku ngan hsbnd..mcm x caye lak..31 Ogos tu tarikh aku nikah..tp bsanding pada 01 September..sempena 31 Ogos tahun ni adalah 53 thn kemerdekaan kita rakyat malaysia..

Celebrate?xde la ape yg best..nak raya dah kan..nak guna duit byk..lain kali aje..byk g masa..cuma jenjalan bshoping raya..beli baju raya kami..& segala kelengkapan sempena myambut hari raya aidilfitri yg bakal tiba..

Aku dah cukup bsyukur sbb dia masih bsama aku..anak kami pun baru sorg..mber2 aku 3 thn kawin, dah 2 org anak..xpe la..slow2..perancangan tu mmg ade..tp biarla Allah yg menetukannye..
ok la..tu je yg aku nak brthu ari ni...hehehe..selamat beramal..

Tuesday, 24 August 2010

Cabutan bertuah untuk Aidilfitri


Salam Sejahtera semua..
Jom join Cabutan Bertuah dari Sop.
Klik saje banner tu untuk join..

Hadiah: Butang baju melayu
Sgt cantik n boleh d jadikan hadiah utk en.somi..
hehehe..

Tarikh Tutup:
31 Ogos 2010

GA datang lagi!


                                                                       
       Salam Sejahtera semua..
jom kita sesama join GA oleh sis Kelly ni lagi!
mudah2an ade la rezeki qistinamy kali ni yeh..
terdapat 10 apron set yang berwarna kuning untuk dimenangi!
 semoga berjaya semua.. 

Sunday, 25 July 2010

"Baby Biru Contest"


Jom join contest anjuran MrsHilmy
Yeahaaa BABY BIRU CONTEST
Nak Join??
So, gambar yg qistinamy pertaruhkan ialah
.
.
.

Ini lah Ajim berjeans n bert-shirt BIRU..
Ajim ber possing di hadapan MCDonald's KLIA.. 

Nama : Nabil Hazim @ Ajim
Umur : 2 Tahun 19 hari
D.O.B :7 July 2008

Wednesday, 14 July 2010

Giveaway Eybizzonline


"Saya nak menang Watermark & Hadiah Misteri dari eybizzonline"Korang nak jugak???  
                                Klik sini...http://eybizzonline.blogspot.com/

Wednesday, 7 July 2010

2nd besday nabil hazim

Assalammualaikum..

Hari ni adalah besday ajim yg ke-2 tahun..thn lepas aku ngan husband buatkan besday party umtuknya..
tapi thn ni kita org celebrate kat luar je la..almaklum la..ngan kesempatan masa yg tidak mencukupi..baru lepas balik kg lg tu..weken ni pun agak bze..kenduri kahwin sblh laki adik aku kat wangsa maju..

Pulak tu..umah aku di jadikan tmpt psinggahan adik beradik, saudara mara aku yg nak gi kenduri sabtu ni..aku kenalah bsiap sedia..ngeh ngeh ngeh.. 

So, ape2pun aku ngan hsbnd ttp ingat besday ajim permata hati ku yg sorg tu..hadiah?? tggu je la..mesti ade nyer la..

p/s : ibu n ayah syg sgt kat ajim..ajim jgn nakal2 ok..dah besar..2 thn dah..nak adikk??? tggu thn depan lah..huhu..

Tuesday, 6 July 2010

Akhirnye..


 
majlis batal air sembahyang..syukur..sekali lafaz je.. 
majlis akad nikah - bgambar bsama rakan2
 majlis bsanding lak..2 org tu anak saudara aku yg debab2..jd flower girls..
ada gak family ajim ni..muka semua letih..penat buat keje..
cup cake yg d sponser oleh aku..beli online je..xsempat nak buat sndri..
buah dlm bakul tu hantaran yg d sponser oleh aku..hehehe..
btuah adik aku..ramai yg sponser dia..masa aku kawin dulu, sdn bhd tau..sedih2..
kek makan bdamai..beli mahal2..kita org gak yg bedal..huhu..
ade je ajim n insyirah ni..baru bgn tdo masa ni..
myibuk d khemah pengantin..letih melayan karenah ajim..nasib baik sorg je..hehehe..

p/s : pasni tggu adik  aku yg sorg je lg belum kawin..yg tu mesti buat lg  ganas dr skrg ni..kui kui kui..

Monday, 28 June 2010

GIVEAWAY "CAYANG IBU"



Salam ceria semua..
mari kita meramaikan giveaway "cayang ibu" ni
syarat2 mudah dan ringkas
GA ni bertujuan untuk merapatkan silaturrahim sesama blogger
Letak picture ngan anak anda atau
anak sedara pon bole
nak join click sini
  

Gambar ni di ambil semasa gi IOI Mall, Puchong pada ujung minggu lepas..
jalan2 sambil window shopping..my baby mmg suka gi Jaya Jusco..
sebab di sane ade tmp utk ajim bermain-main habiskan duit ibu n ayah..
hehe..kecik2 dah pandai suh beli token..hehehe..
qistinamy akan TAG
ms.ecam
fara afi
k.laila
k.ct
k.fariza 

Pemenang Give Away ini disaring melalui cara:
"CABUTAN UNDIAN OLEH IMANINA & IBU IMANINA"
Hanya
2 pemenang yang akan di pilih
Tarikh akhir penyertaan adalah pada :
30 Jun 2010

Mari join reramai...


Sunday, 27 June 2010

2nd COntest-Have a tEa wiTh MiszLuLLaby


Salam ceria semua..
terasa dahaga la plak..
nak minum Air yg sedap n lazat x?..
meh la join contest ni
syarat2 memang senang dan mudah
 
aku nak tag ms.ecam 
 
hadiah best tu ialah :
 

1)LIPTON GREEN GUNPOWDER
2)LIPTON BLUE FRUIT TEA

okaylah
kalau nak join sila CLICK SINI

GiveAway - Just For Fun


Salam ceria semua..
Jom kita sama2 join giveaway dari mrskelly
syarat2 yg mudah dan ringkas
hadiah sgt menarik n lumayan..


Jangan lupa letakkan "qistinamy" sebagai
referral korang ye, jika korang baca & join contest ini :D


jom kita tengok hadiah GA yang bakal dimenangi..
lumayan bukan??..

untuk mengetahui GA dengan lebih lanjut..
sila klik {di sini}..

Hadiah pertama :
Set Ros Hitam ( Teko & 6 cawan + piring )
Piring bujur bunga kangkung & ros merah putih OC


Hadiah kedua :
Set Ros warna-warni ( Teko & 6 cawan + piring )
Pinggan bujur ( 2 )


Hadiah ketiga :
Set ceramic ( Teko & 4 cawan + piring )
Teko sakura
Piring bulat ( ros pink )
.
.
tarikh tutup penyertaan
31/7/2010

Friday, 25 June 2010

The Cutest Mama and Baby Contest

Add Image


salam semua..

Jom sesama join contest ni..

Contest anjuran MARIBELI HANDBAG..

Tarikh Tutup penyertaan adalah pada 25 Jun 2010

Kalau nak join jugak klik sini yer... 
CUTEST MAMA & BABY CONTEST


Nama Ibu : Yusalina
Nama anak : Nabil Hazim
Umur Anak : 1 tahun 11 bulan


Ni gambar Ibu ngan Nabil Hazim masa pegi IOI Mall di Puchong, Selangor minggu lepas...
Saje bawak jenjalan...sambil tu beli sua jenas Nabil untuk hari raya aidilfitri akan datang..hehehe..
awalnye membeli belah..hehehe..

Harap semua dah memenuhi syarat yer puan penganjur...


Terima kasih..

Wednesday, 23 June 2010

Ibu Kaisya Giveaway

Assalammualikum semua..

Jom kita join Contest homemade coklat ni..
nmpk mcm sedap n myelerakan..
 kalau nak join sila click sini
.
tarikh tutup penyertaan
30/6/2010

Tuesday, 22 June 2010

Jalan2 n dapat hadiah cabutan bertuah..


Weken baru ni gi IOI Mall..saje jln2..sambil tu tgh cari sua pendek n sua jeans ajim...almaklum la..ajim kan dah tinggi..byk yg singkat..hehehe..penat gak layan karenah baby ku sorg ni..asyik nak blari je..nasib baik hsbnd leh handle..kalo aku, dah lama sempot kat situ gak..sesekali ade lah gak aku layan..sempat gak ambik gmbr tu..hsbnd la jadi mangsa..aku ngan baby bposing je la..hehehe..

peace...versi ajim..hehehe..
ajim sa...yang ibu..(ayah jgn jeles yeh..)
 ibu lak yg lebih2..
sama x muka?
yeah...semalam dpt hadiah cabutan bertuah dr ibu hariz..
http://adyshariz.blogspot.com 

Monday, 21 June 2010

LOVELYGIFT GIVEAWAY CONTEST


LOVELYGIFT GIVEAWAY CONTEST
Syarat-syarat penyertaan adalah seperti berikut:

  1. mesti mempunyai blog.
  2. anda diwajibkan menjadi follower lovelygift sepanjang tempoh giveaway berlansung.
  3. buat 1 entry bertajuk 'Lovelygift Giveaway Contest' dan sila tinggalkan link di bahagian komen atau shout box.
  4. copy paste banner lovelygift & letak pada side bar blog anda.

Giveaway berlangsung dari 15/6/2010 hingga 15/7/2010

Hadiah :

Pemenang akan menerima tudung Dezahra dari Lovelygift.

Marilah join beramai2..hadiahnye menarik tau..tudung Dezahra..
Untuk maklumat lebih lanjut boleh click sini.

Sunday, 20 June 2010

Batik Sarong Online Giveaway


batiksarongon9.blogspot.com
Salam..
Meh la join batik sarong giveaway..
syarat2 yg mudah dan ringkas
kalau nak join click sini jer
..
Hadiah yg menarik untuk pemenang
 
Pemenang pertama..
Sehelai batik sarong sarawak


Pemenang kedua..
Sehelai batik sarong sarawak



Pemenang ketiga..
Sehelai shawl

Okk.. jom ramai-ramai meriahkan give BSO ini..

Tuesday, 1 June 2010

Giveaways =)

Hai......
Comel-comel x plushies ni?
geramm sgt tgk..bley buat tido...pasti lene..hehe..
juga leh letak dalam kete...
jom!!....apalagi....
sertai giveaways at
http://balqyys.blogspot.com/2010/05/giveaways.html
syarat penyertaan,
just live a comment kat giveaway ni n sebarkan giveaway
ni kat your blog =) simple,rite??
penyertaan hanya sampai 30 june 2010...
 undian akan dibuat pada 1 julai 2010

Contest Gaya Mandi Paling Comel!

salam..
Syarat2 mudah dan ringkas je..
Kalau nak Join sila CLICK SINI
.
 
Gambar Nabil Hazim yg d pertaruhkan
 
NAME : Nabil Hazim
DOB : 07 July 2008
.
.
Seronoknya anak ibu..
begitulah keadaan Hazim mandi pada setiap hujung minggu di halaman rumah kami..
tp pada hari biasa, Hazim akan mandi dlm bilik air je..
gambar ni pun masa dia berumur 1 thn..so, kira x pandai nak berjalan lagi masa tu..
sampai skrg, Hazim masih lg mandi dlm kolam yg kecik tu..hehe.
lagipun ni adalah hadiah besday Hazim dr rakan sekerja kami semasa celebrate thn lepas.. 

.
Tarikh tutup pada 15 Jun 2010 jam 12 tengahari.

Monday, 31 May 2010

1st Day

Syukur Alhamdullilah..
Ari ni Nabil Hazim 1st day ke Taska IQaseh, Puncak Jalil..walaupun taska ni aku dah daftar awal bln 4 ari tu, baru hari ni ajim melangkah masuk ke taska barunye tu..
Walau mcm mane pun, aku teruja sbb teacher Ita memberitahu (SMS) yg ajim ni manja, suka mkn..aku bersyukur kepada Allah SWT..Semoga ajim dapat menyesuaikan diri yeh..InsyaAllah..Amin..
Gambar di atas tu hsbnd aku yg ambik mlm td sbb nak kasi pada teacher ita sebagai keperluan semasa di Taska tu nnti..

P/S : harap2 balik ptg nnti ajim selamat yeh..ibu sayang ajim..

Wednesday, 12 May 2010

Motorcycle

DULU

 YAMAHA NOUVO
(  APRIL 2005 - APRIL 2010 )

Fuhh..lama gak la kami pakai moto ni..kira dr bujang smpi la bln 4 ari tu..
tetapi apakan daya..hsbnd nak gak MERASA moto yg lain plak katanye..
byk kenangan ngan moto ni..kenangan masa bcinta..susah senang kami bersama..
suka duka..tp moto ni x penah buat hal..x penah rosak sikit pun..tp bila naik bukit je, semput sikit..
tu yg tpksa tukar..almaklum la..skuter ni lain mcm sikit..aku ngan hsbnd pun makin berat.makin gemuk..
  
 YAMAHA LC 135
( APRIL 2010 - 7 MAY 2010 )

LC oh LC..terpaksa ku pertaruhkan jua..lc ni tpksa kasi adik guna..
bkn x syok naik moto LC ni..mmg laju tahap gaban..tp melayang-layang bagai nak terbang..
paling takut sekali bila bwk laju je, potong lori bas je, rasa dah mcm x centre..time ujan pun sama gak..
aku ngan hsbnd pun tpk
(patut la laju semcm..rupanye2 moto ni ringan sgt)
Nouvo still ok..berat sikit..sekurang2nye kurang sikit risiko nak tgolek..



SEKARANG 

cube teka, meter motor apakah ini??
tayar motor apakah ini??  
tukar tayar blkg..saiz ape aku x hingat..
semua tu hsbnd yg setlekan.
aku tgk je..
tukang ambik gmbr yg profesional..hahaha..
 tukar tayar dpn lak..saiz pun aku x tau..
hsbnd nyer psl.. 
taraaa..leh teka x moto apakah ini??
YAMAHA FZ150I 

yeahh..tepat tekaan anda..ni lah YAHAMA FZ150I yg kami idam2kan selama ni..
kalo d ikutkan kami nak motor KAWASAKI ER-6f  yg terbaru tu..
tp x mampu la..mahal banget..hanya ni lah yang mampu d miliki..
gmbr ni aku ambik smlm ptg..motor baru smpi kedai..mmg bau kedai lg la..
tp hsbnd terus tukar tayar besar sikit..+ duit lg..aduh saleha la jwbnye..
xpe..janji puas hati..
Syukur Alhamdullilah..